Bloedend tandvlees Vlaardingen

Bloedend tandvlees Vlaardingen

Bloedend tandvlees Vlaardingen

Heeft u te maken met bloedend tandvlees in uw mond? De kans bestaat dat uw tandvlees in dit geval ontstoken is geraakt. Het is belangrijk om ontstekingen in uw tandvlees tegen te gaan, om verdere complicaties aan uw gebit te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een ontsteking in de wortelkanalen onder uw tanden of kiezen. In veel gevallen kan een dergelijke ontsteking enkel worden verholpen met een ingrijpende wortelkanaalbehandeling. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om bloedend tandvlees in uw mond te voorkomen. U zocht bloedend tandvlees Vlaardingen?

Bloedend tandvlees ontstaat vaak door het achterblijven van bacteriën. Dit betekent dat u uw tanden en kiezen niet goed genoeg gepoetst heeft. Helaas blijkt het vaak erg lastig te zijn, om overal met uw tandenborstel te komen. Denk aan de ruimte achter uw buitenste kiezen. U herkent een ontsteking in uw tandvlees aan een lichte zwelling, of een dieprode kleur. Normaliter heeft gezond tandvlees een lichtroze kleur.

Het voorkomen van bloedend tandvlees

Om de kans op bloedend tandvlees en ontstekingen in uw tandvlees te verkleinen, kunt u verschillende stappen zetten. Zo is het onder meer verstandig om over te stappen op een elektrische tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel is het vaak makkelijker om op de lastig te bereiken plekjes binnen uw mond te komen, dan met een normaal model tandenborstel. Ook is het gebruik van tandenstokers of flosdraad aan te raden. Het komt vaak voor dat bloedend tandvlees de oorzaak is van etensresten die tussen uw tanden zijn blijven zitten. Dit verwijdert u niet altijd met een tandenborstel, waardoor een tandenstoker een fijne uitkomst kan zijn.

Tot slot is het belangrijk om uw gebit en tandvlees regelmatig door een tandarts of mondhygiënist te laten controleren. Ga het ene half je naar de tandarts voor een periodieke controle en wissel dit af met een jaarlijks bezoek aan de mondhygiënist in het andere half jaar.