Gevoelige tanden Vlaardingen

Gevoelige tanden Vlaardingen

Gevoelige tanden Vlaardingen

Wanneer u heel warm of juist erg koud eten nuttigt, kunt u een pijnlijk gevoel in uw tanden ervaren. U herkent dit vast van het eten van een ijsje! Op het moment dat u een hap van uw ijsje neemt met uw voortanden, zal dit een vervelend gevoel geven. Gevoelige tanden spelen echter niet alleen op bij het eten van warme of koude etenswaren. Het pijnlijke gevoel kan namelijk ook opspelen tijdens het poetsen van uw tanden, tijdens het nuttigen van zoete etenswaren, enzovoorts. In dit geval worden de gevoelige tanden in uw gebit veroorzaakt door een gaatje, een tandvleesontsteking, of bijvoorbeeld tanderosie. Dergelijke oorzaken moeten worden aangepakt, om verdere complicaties aan uw gebit tegen te gaan. Maak dus snel een afspraak bij gevoelige tanden Vlaardingen.

Om een beginnend gaatje of een naderende tandvleesontsteking in een vroeg stadium op te kunnen merken, is het raadzaam om ieder jaar in ieder geval een keer naar de tandarts en mondhygiënist te gaan.

De oorzaak van gevoelige tanden Vlaardingen

Zoals reeds beschreven werd, kunnen gevoelige tanden verschillende oorzaken hebben. Bij een gaatje zult u het nare gevoel met name ervaren, als u met uw tandenborstel of een zoet snoepje over dit gaatje beweegt. Des te dieper het gaatje is, des te pijnlijker zal het gevoel ook zijn. U komt immers steeds dichter in de buurt van de wortel van uw tand of kies. Mocht er sprake zijn van een tandvleesontsteking in uw mond, dan zal dit resulteren in een bloedend plekje. Ook kunt u een tandvleesontsteking herkennen aan een rode zwelling in uw mond. Vaak ontstaan deze tandvleesontstekingen rond de randen van uw tanden of kiezen, waar tandplak achtergebleven is.

Het voorkomen van gevoelige tanden begint bij het tweemaal daags poetsen van uw gebit. Helaas zult u in geen geval alle tandplak van uw tanden en kiezen kunnen verwijderen tijdens het poetsen. Om die reden is het regelmatig bezoek van de tandarts en mondhygiënist erg belangrijk. Ook het gebruik van tandenstokers en flosdraad kan helpen bij het reinigen van uw gebit.