Mondhygiënist Rhoon

Mondhygiënist Rhoon

Mondhygiënist Rhoon

Tandartsbehandelingen worden vaak als zeer onplezierig ervaren. Denk aan een wortelkanaalbehandeling, het vullen van gaatjes, het trekken van tanden of kiezen, enzovoorts. Om de kans op de noodzaak van dergelijke behandelingen te minimaliseren, is het erg belangrijk om uw gebit goed te onderhouden. Niet voor niets wordt aangeraden om eens per (driekwart) jaar naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle. De periodieke controle bij de tandarts kunt u afwisselen met een halfjaarlijks bezoek aan mondhygiënist Rhoon. Een mondhygiënist reinigt uw gebit, waardoor de kans op complicaties aan uw gebit kleiner wordt.

Het werk van een mondhygiënist kan dat van een tandarts niet vervangen. Zie het werk van de mondhygiënist als een aanvulling op dat van uw tandarts. Het is zodoende belangrijk om naast het bezoek aan mondhygiënist Rhoon ook uw tandarts te blijven bezoeken. Gaatjes worden bijvoorbeeld niet door een mondhygiënist gevuld. Evenals dat de mondhygiënist geen wortelkanaalbehandelingen uit zal voeren.

Hulp van de mondhygiënist bij een gezond gebit

Een mondhygiënist kan u op verschillende manieren helpen. Mogelijk heeft u regelmatig last van een slechte adem, wat het gevolg is van bacteriën die in uw mond zijn achtergebleven bij het poetsen. Ook kan er tandsteen aan de achterzijde van uw tanden ontstaan zijn. Bij tandsteen is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Tandsteen kan namelijk voor gaatjes zorgen. De mondhygiënist kan het tandsteen voor u weg slijpen om verdere gevolgen van het tandsteen te voorkomen. Een dergelijke behandeling doet geen pijn en is vaak binnen enkele minuten voltooid.

Ook bij ontstoken of zeer gevoelig tandvlees kunt u bij een mondhygiënist terecht. Hij of zij kan advies geven over het voorkomen van dergelijke ontstekingen. Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van tandenstokers, om etensresten tussen uw tanden weg te kunnen halen? Vaak zijn het juist deze etensresten die voor ontstekingen zorgen.