Ontstoken tandvlees Berkel en Rodenrijs

Ontstoken tandvlees Berkel en Rodenrijs

Ontstoken tandvlees Berkel en Rodenrijs

Wanneer u tijdens het poetsen van uw tanden regelmatig bloed in uw mond heeft, kan er sprake zijn van ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees herkent u ook aan de dieprode kleur, die het tandvlees in dit geval vaak krijgt. Of wat te denken van het bloed wat vrijkomt, als u zachtjes met een tandenstoker tegen het tandvlees tikt. Om ontstoken tandvlees tegen te gaan, is het erg belangrijk om uw gebit goed te onderhouden. De ontsteking is namelijk het gevolg van bacteriën die tijdens het poetsen in uw mond zijn achtergebleven. Poetsen alleen is niet voldoende! Laat bijvoorbeeld ook tandsteen regelmatig verwijderen door een mondhygiënist of uw tandarts. Tandsteen is niets meer dan een ophoping van bacteriën in uw mond. Maak dus snel een afspraak bij ontstoken tandvlees Berkel en Rodenrijs.

Vaak wordt aangeraden om ieder jaar een keer naar de mondhygiënist en een keer naar de tandarts te gaan.

Het voorkomen van ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees voorkomen begint bij het op de juiste wijze poetsen van uw tanden en kiezen. Het gebruik van een elektrische tandenborstel kan u hierbij helpen. Met een elektrische tandenborstel komt u vaak makkelijker bij de lastig te bereiken plekjes in uw gebit. Denk aan de ruimte achter uw buitenste kiezen. Pas bij het gebruik van een elektrische tandenborstel wel op de stand die u gebruikt. U wilt uw tandvlees immers niet beschadigen, doordat u te hard borstelt.

Naast het op de juiste wijze poetsen van uw tanden en kiezen, is ook het gebruik van tandenstokers aan te raden om ontstoken tandvlees te voorkomen. Het ontstoken tandvlees is vaak het gevolg van etensresten die tussen uw tanden blijven zitten. Met een tandenborstel kunt u deze etensresten niet altijd verwijderen. Het gebruik van een tandenstoker helpt u hierbij! Maak de tandenstoker vooraf een beetje vochtig met uw slijm, om te voorkomen dat deze breekt. Het gebruik van traditioneel flosdraad kan natuurlijk ook helpen tegen ontstoken tandvlees.