Tandsteen Rotterdam

Tandsteen Rotterdam

Tandsteen Rotterdam

Tandsteen is een van de meest voorkomende problemen, waarmee mensen te maken krijgen. Hierbij moet worden opgemerkt dat de een hier gevoeliger voor is, dan een ander. U herkent de tandsteen aan de zwarte laag, die op uw tanden en kiezen kan ontstaan. In veel gevallen ontstaan deze plekken aan de binnenzijde van uw gebit. Op de buiten- en bovenzijde van uw tanden en kiezen kunt u immers heel eenvoudig met een tandenborstel komen. In feite is tandsteen niets meer dan een ophoping van tandplak, wat bacteriën uit uw eten zijn. Denk aan een snoepje, een cracker met hagelslag, enzovoorts. Dergelijke etenswaren zitten vol bacteriën, die zich aan uw tanden en kiezen hechten. Door uw gebit goed te poetsen kunt u het tandplak tijdig verwijderen, om verdere complicaties te voorkomen. Kom dus snel langs bij tandsteen Rotterdam.

Noodzaak van het verwijderen van tandsteen Rotterdam

Wanneer u merkt dat er het nodige tandsteen op uw tanden en kiezen ontstaan is, dient u dit te laten verwijderen. Op deze manier voorkomt u dat er bijvoorbeeld gaatjes onder deze laag kunnen ontstaan. De gaatjes merkt u vaak pas op als u de pijn hiervan ervaart, of als de zwarte laag door uw tandarts of mondhygiënist verwijderd is. In het ergste geval resulteren deze gaatjes in een infectie van het wortelkanaal onder uw tand of kies. Dit kan vaak enkel verholpen worden met een pijnlijke wortelkanaalbehandeling.

Het voorkomen van het ontstaan van tandsteen begint bij het tweemaal daags goed poetsen van uw gebit. Op deze manier kan de tandplak van uw tanden en kiezen verwijderd worden, waardoor dit zich niet kan ontwikkelen tot tandsteen. Daarbij is het raadzaam om regelmatig langs te gaan bij de tandarts en mondhygiënist, die het tandsteen voor u kunnen verwijderen. Dit is geen ingrijpende behandeling en doet geen pijn! Vaak gaat men eens per jaar naar de mondhygiënist en tandarts.