Tandsteen verwijderen Vlaardingen

Tandsteen verwijderen Vlaardingen

Tandsteen verwijderen Vlaardingen

Tandsteen is een ophoping van tandplak, wat op uw tanden en kiezen is blijven zitten na een poetsbeurt. Deze bacteriën veroorzaken een zwarte aanslag op uw gebit, wat nare gevolgen kan hebben. Wist u bijvoorbeeld dat de kans vrij groot is dat er onder deze laag tandsteen gaatjes ontstaan? De gaatjes komen vaak pas aan het licht op het moment dat u de pijn hiervan voelt, of uw tandarts/mondhygiënist het tandsteen verwijderen. Het geeft aan hoe belangrijk het is om tandsteen tegen te gaan. Tandsteen verwijderen is een taak die binnen enkele minuten voor u is uitgevoerd en geen pijn doet. Kom dus snel langs tandsteen verwijderen Vlaardingen.

Laat tandsteen verwijderen tijdens de periodieke controle bij uw tandarts. Mocht u regelmatig te maken hebben met tandsteen, dan kan het verstandig zijn om de periodieke controle af te wisselen met een bezoek aan de mondhygiënist. Ook een mondhygiënist kan tandsteen verwijderen voor u.

Noodzaak van tandsteen verwijderen

De een is gevoeliger voor het ontstaan van tandsteen, dan de ander. Bovenal is het belangrijk om uw gebit goed te onderhouden. Zoals reeds beschreven werd kan tandsteen gaatjes in uw tanden en kiezen veroorzaken. Naarmate deze gaatjes dieper worden, kunnen de opgehoopte bacteriën in de buurt van uw zenuwen komen. Dit zorgt voor een zeer vervelende pijn. Daarbij zal het gaatje hersteld moeten worden om verdere gebitsproblemen tegen te gaan.

Tandsteen verwijderen is minder snel noodzakelijk, als u uw tanden in ieder geval tweemaal daags drie minuten poetst. Bij het poetsen van uw tanden zal het merendeel van de tandplak verwijderd worden. Naast het poetsen van uw tanden en kiezen is het verstandig om ook een tandenstoker of flosdraad te gebruiken. Met een tandenstoker kunt u makkelijker bij de ruimtes tussen uw tanden en kiezen komen. Iets wat vaak lastiger is met een tandenborstel. Mocht u een nieuwe tandenborstel kopen, kies dan voor een elektrische tandenborstel. Hiermee verwijdert u doorgaans meer tandplak, doordat het makkelijker is om op lastig te bereiken plekken te komen.