Tandvleesontsteking Schiedam

Tandvleesontsteking Schiedam

Tandvleesontsteking Schiedam

In een gezonde situatie heeft uw tandvlees een lichtroze kleur. Het kan echter voorkomen dat u te maken krijgt met een tandvleesontsteking. In dit geval kleurt uw tandvlees niet langer lichtroze, maar krijgt het een dieprode kleur. Ook kan een tandvleesontsteking gepaard gaan met kleine zwellingen in uw mond. Vaak ontstaan deze zwellingen rond de randen van uw tanden en kiezen. Een derde symptoom dat u te maken heeft met ontstoken tandvlees is het bloed wat vrijkomt als u deze plekjes aanraakt tijdens het poetsen van uw gebit. Om verdere gebitsproblemen tegen te gaan, is het belangrijk om de kans op tandvleesontstekingen in uw gebit te verkleinen. Maak daarom snel een afspraak bij tandvleesontsteking Schiedam.

Het voorkomen van ontstekingen in uw gebit begint bij het tweemaal daags poetsen van uw tanden en kiezen. Zo kunt u het tandplak regelmatig verwijderen en houdt u uw gebit schoon en vitaal.

Het voorkomen van een tandvleesontsteking

Een tandvleesontsteking is doorgaans het gevolg van bacteriën die in uw mond zijn achtergebleven tijdens het poetsen. Denk bijvoorbeeld aan de etensresten of kleine stukjes snoep, die tussen uw tanden zijn blijven haken. Ook hebben veel mensen tegenwoordig een stangetje achter hun voortanden, waarachter etensresten kunnen blijven zitten. Door gebruik te maken van een elektrische tandenborstel is de kans kleiner dat u dit overkomt. Met een elektrische tandenborstel kunt u namelijk makkelijker bij deze lastig te bereiken plekken komen.

Ook het gebruik van flosdraad of tandenstokers is raadzaam om een tandvleesontsteking te voorkomen. Met een tandenstoker of een flosdraad kunt u de etensresten tussen uw tanden en kiezen relatief eenvoudig verwijderen. Bij een tandenstoker is het verstandig om deze kort vochtig te maken met uw slijm, om te voorkomen dat de tandenstoker breekt bij het gebruikt hiervan. Een derde mogelijkheid die u heeft is het bezoek aan de mondhygiënist. Een mondhygiënist kan het achtergebleven tandplak, wat zich vaak al ontwikkeld heeft tot tandsteen, voor u verwijderen.