Teruggetrokken tandvlees Capelle aan den IJssel

Teruggetrokken tandvlees kunt u vaak relatief eenvoudig herkennen. De hals van uw tanden en kiezen zal bijvoorbeeld steeds duidelijker zichtbaar worden. Ook kan uw tandvlees een rode kleur krijgen, in plaats van de lichtroze kleur van gezond tandvlees. Een derde symptoom waaraan u teruggetrokken tandvlees kunt herkennen, is het pijnlijke gevoel wat het eten van koud of warm voedsel met zich meebrengt. Bij teruggetrokken tandvlees is het erg belangrijk om uw tanden en kiezen goed te verzorgen. Zo gaat u verdere complicaties aan uw gebit tegen. Vaak is uw gebit gevoeliger voor complicaties, wanneer er sprake is van tandvlees wat zich teruggetrokken heeft.

Door in ieder geval eens per jaar naar de tandarts te gaan, kan dit probleem in een vroeg stadium worden opgemerkt. Ook kan het raadzaam zijn om het tandartsbezoek te combineren met een jaarlijks bezoek aan de mondhygiënist. Een mondhygiënist kan u tips geven bij het voorkomen van terugtrekkend tandvlees.

Wij van teruggetrokken tandvlees Capelle aan den IJssel helpen u graag!

Oorzaken van terugtrekkend tandvlees

Teruggetrokken tandvlees Capelle aan den IJssel

Er zijn verschillende oorzaken aan het te wijzen voor het terugtrekken van uw tandvlees. Denk bijvoorbeeld aan een irritatie aan uw tandvlees als gevolg van bruggen of kronen die in het verleden geplaatst zijn. Ook een operatie, waar bijvoorbeeld implantaten bij aangebracht zijn, kan voor het terugtrekken van uw tandvlees zorgen. Bij dergelijke oorzaken kunt u het beste de hulp van een tandarts inschakelen voor advies.

Andere oorzaken van het terugtrekken van uw tandvlees is bijvoorbeeld de manier waarop u uw gebit poetst. Mogelijk gebruikt u een te harde tandenborstel, of poetst u te lang en te hard op dezelfde plek. Op deze manier kunnen er irritaties aan uw tandvlees ontstaan, die een tandvleesontsteking met zich meebrengen. Deze tandvleesontsteking zorgt er vervolgens voor dat uw tandvlees zich steeds verder terug zal trekken. Een mondhygiënist kan u adviseren over de meest geschikte manier om uw tandvlees en gebit te borstelen.

Neem contact op met teruggetrokken tandvlees Capelle aan den IJssel