Terugtrekkend tandvlees Capelle a/d IJssel

Terugtrekkend tandvlees Capelle a/d IJssel

Terugtrekkend tandvlees Capelle a/d IJssel

Wanneer u te maken heeft met terugtrekkend tandvlees in uw mond, is het des te belangrijker om uw gebit goed te verzorgen. U herkent dit probleem aan de rode kleur die uw tandvlees in dit geval doorgaans krijgt. Ook kunt u te maken krijgen met spleetjes tussen uw tanden en kiezen, gevoelige plekjes op uw tandvlees, enzovoorts. Als gevolg van het terugtrekkend tandvlees zal de hals van uw tanden en kiezen steeds verder bloot komen te liggen. In het ergste geval resulteert dit in nare complicaties als gaatjes, een ontsteking in de wortel van uw tanden of kiezen, enzovoorts. Meld u dus snel aan bij terugtrekkend tandvlees Capelle a/d IJssel.

Om terugtrekkend tandvlees al in een vroeg stadium op te kunnen merken, is het belangrijk om ieder jaar voor een periodieke controle naar uw tandarts te gaan. Dit jaarlijkse tandartsbezoek kunt u combineren met een jaarlijks bezoek aan de mondhygiënist. Hoewel een mondhygiënist geen ingrijpende tandartsbehandelingen uitvoert, kan het u wel helpen bij het schoonhouden van uw gebit.

Oorzaken van terugtrekkend tandvlees

Terugtrekkend tandvlees kan door verschillende redenen veroorzaakt worden. Zo kunt u bijvoorbeeld te hard of te lang poetsen, of een verkeerde poetsmethode gebruiken. Zeker bij het gebruik van een handtandenborstel is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met uw tandvlees. Bij een elektrische tandenborstel kunt u zelf instellen met welke snelheid en kracht het tandvlees schoongemaakt moet worden. Ook ontstoken tandvlees kan de oorzaak zijn van terugtrekkend tandvlees in uw mond. U kunt een ontsteking in uw tandvlees voorkomen door niet alleen goed te borstelen, maar ook door bijvoorbeeld gebruik te maken van flosdraad en tandenstokers. Vaak worden ontstekingen veroorzaakt door etensresten die tussen uw tanden of kiezen blijven hangen.

Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld een operatie of irritaties die ontstaan als gevolg van bruggen en kronen. Bij deze oorzaken kunt u het beste naar uw tandarts gaan voor advies